Chemische resistentie Masterflex pompslangen

Om het maximale uit uw Masterflex slangenpomp te halen is het belangrijk om het juiste slangmateriaal te kiezen. Het Masterflex programma biedt vele verschillende slangmaterialen. Klik op de onderstaande link om de chemische resistentie tabel voor Masterflex slangmaterialen te openen.

Masterflex Resistentie tabel downloaden

De tabel geeft de chemische resistentie van alle Masterflex slangformuleringen weer.
De resistentie wordt weergegeven met de letters A, B, C en D.

A: De pompslang is uitermate geschikt.
De te verpompen vloeistof heeft geen effect op het slangmateriaal.
B: De pompslang is geschikt.
De te verpompen vloeistof heeft enige interactie, maar heeft weinig effect.
C: De pompslang is minder geschikt.
De te verpompen vloeistof tast de slang aan en is eventueel alleen kortstondig te
gebruiken.
D: De pompslang is niet geschikt.

Voor goede pomp prestaties is niet alleen de chemische resistentie belangrijk. Ook de levensduur en eventueel andere eigenschappen van de diverse slangformuleringen bepalen uw keuze. Klik op onderstaande link voor een overzicht van alle Masterflex slangformuleringen met bijbehorende eigenschappen.

Masterflex slangformuleringen downloaden

Indien meerdere slangformuleringen dezelfde resistentie hebben voor een bepaalde vloeistof adviseren wij om het slangmateriaal te selecteren met langste levensduur. In het Masterflex pakket zijn dit: Norprene(food), Pharmed BPT, Pharma Pure, Chem-Durance (Bio) en Gore™ High-Resilience Style 400®.

Gratis Testkit slangmaterialen:

Om er zeker van te zijn dat een bepaalde slangformulering resistent is voor een vloeistof, of mengsel van vloeistoffen, hebben wij een Masterflex slangen testkit beschikbaar. Deze testkit bevat kleine stukjes van de meest gebruikte Masterflex slangformuleringen en is hier gratis aan te vragen.