Agressieve vloeistoffen

Het Masterflex slangenpomp programma biedt verschillende slangmaterialen die geschikt zijn voor het verpompen van bijtende, corrosieve en agressieve vloeistoffen zoals sterke zuren, basen en organische oplosmiddelen.

Masterflex Chem-Durance Bio

Chem-Durance slangmateriaal is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in Masterflex slangenpompen. De Chem-Durance slang beschikt over een chemisch hoog bestendige inwendige liner. De buitenwand is gemaakt van Pharmed BPT (Chem-Durance Bio) Chem-Durance slangmateriaal is geschikt voor het verpompen o.a. waterstoffluoride (HF)50%, Ethyleenoxide, kaliumhydroxide (geconcentreerd) en geconcentreerd zwavelzuur.

Masterflex PTFE

Masterflex heeft als enige een speciale PTFE-pompkop in haar pakket. Deze pompkop accepteert Masterflex voorgevormd stug PTFE slangmateriaal. Er zijn twee PTFE slangmaten beschikbaar. Het maximale debiet bedraagt 65 ml/min. Er kan verpompt worden tot een tegendruk van maximaal 6,8 bar. PTFE slangmateriaal is geschikt voor het verpompen van o.a. sterke zuren,sterke basen en agressieve oplosmiddelen.

Raadpleeg de Masterflex resistentie tabel welke slangformulering geschikt is voor uw vloeistof(fen).