Toepassingen voor Masterflex slangenpompen

Er zijn veel toepassingen waarbij u Masterflex Slangenpompen kunt inzetten. Bijvoorbeeld agressieve vloeistoffen verpompen, nauwkeurig vloeistoffen doseren (continue en interval) en inzetten voor het afvullen van flessen/containers.

Verpompen van agressieve vloeistoffen

Bepalend voor de keuze van de juiste pompslang is de samenstelling van de vloeistof. Corrosieve, abrasieve en visceuze vloeistoffen vereisen vaak een speciale pompslang. Voor vloeistoffen zoals zuren en basen, verfstoffen zoals inkten coatings, maar ook lijm en organische vloeistoffen zijn speciale slangformuleringen nodig. De chemische resistentielijst is hierbij een onmisbaar hulpmiddel.
Klik hier voor een overzicht

Nauwkeurig vloeistof doseren/afvullen

Het Masterflex programma biedt in de L/S, I/P en B/T-serie elf digitale slangenpompsystemen waarmee nauwkeurig gedoseerd kan worden.
Klik hier voor een overzicht.

Vloeistoffen verpompen bij een hoge tegendruk

Met Masterflex High-Pressure slangmateriaal kunt u verpompen bij een werkdruk van 10,2 Bar. Voor de farmacie/biotech is er Pharmed High-Pressure slangmateriaal beschikbaar.
Klik hier voor meer informatie.

Druk geregeld verpompen

Het Cole-Parmer programma biedt een druk monitoring/regel systeem en single-use inline druk sensoren. Dit systeem kan i.c.m. een Masterflex slangenpomp o.a. ingezet worden voor tangential flow filtratie, cross flow filtratie en bioreaktor monitoring.
Klik hier voor meer informatie.