Nieuwe MASTERFLEX L/S EASY-LOAD pompkop

Cole-Parmer introduceert met trots de nieuwe Masterflex L/S Easy-Load-pompkop, die na 30 jaar het eerste originele model vervangt. Deze pompkop heeft niet alleen een geheel nieuw moderner en slanker ontwerp maar is ook compacter en heeft verbeterde functies die meer gebruiksgemak bieden.

De pompkop is geschikt voor gebruik in het laboratorium of voor proces- en industriële toepassingen.

Deze geheel vernieuwde pompkop verpompt nog efficiënter dan zijn voorganger en pompt 2,3 l per minuut. De pulsatie is afgenomen door het nieuwe ontwerp met 4 rollers. Een verbeterde geometrie van het occlusie bed vermindert slangslijtage en verlengt de levensduur van de slang. De pompkop is met één beweging van de duim te openen en de slang is dus snel te verwisselen. De slang wordt automatisch gefixeerd. De nauwkeurigheid en herhaalbaarheid zijn hierdoor verbeterd.  De pompkoppen zijn aan elkaar te bevestigen voor het gebruik bij meerkanaals applicaties. De opbrengst is hierdoor met één aandrijving te verhogen.

De Easy-Load-pompkop is gebruiksvriendelijk en duurzaam en heeft een corrosiebestendige roestvrijstalen rotor en PTFE-afgeschermde lagers voor een lange levensduur. De pompkop werkt op elke Masterflex L / S-aandrijving en levert optimale prestaties bij gebruik van compatibel Masterflex pompslangen.

Er zijn modellen leverbaar met en zonder open-head sensorfunctionaliteit. Open-head sensor biedt meer veiligheid omdat de pomp automatisch stopt wanneer de pompkop wordt geopend bij gebruik van aandrijvingen dit deze functie ondersteunen.

De pompkop accepteert slangmaten L/S: 13, 14, 16, 17, 18 en 25. Er is ook een uitvoering die geschikt is voor dikwandige High Precision slangen met de maten 15 en 24.

  • Compacter
  • Minder pulsaties
  • Gereduceerde wrijving
  • Vlotter vervangen van de slang
  • Meerkanaalstoepassingen
  • Geschikt voor biopharmaceutische toepassingen

Vraag hier om meer info.